top of page
חיפוש

הסלט של אמצע השבוע

עודכן: 9 בספט׳ 2020




לא מזמן, כשהזדמנתי לחנותא רכשתי לי את קערת האמייל הפשוטה והיפה הזו (עם הקנקן התואם). החזקתי את הקערה והנחתי אותה חזרה. היא קסמה לי כי היה בה משהו רטרו כזה, ויכולתי לדמיין את כל המאכלים שפעם היו מגישים בכלי אמייל שכאלו. ומצד שני, כמה כלים כבר צריך… אבל אז אביבה, המוכרת המיוחדת בחנות, הבחינה שאני מתלבטת וזרקה כלאחר יד: ״זו קערה נהדרת לסלט של אמצע השבוע״. הסתכלתי עליה ואז על הקערה, וחשבתי לעצמי: איזו הגדרה גאונית!!!! הסלט של אמצע השבוע!!!




כל בית יודע שלסלט המשפחתי, שבדרך כלל מכינים באמצע השבוע צריך קערה בגודל מאד מסויים. לא כזו ענקית, שיישארו בה כמויות שייזרקו בסופו של דבר לפח (כי בואו נודה על האמת, אף אחד לא אוהב לאכול שאריות של סלט למחרת) ולא קטנה מדיי שלא תספיק לכל בני הבית. הקערה של הסלט של אמצע השבוע היא בדיוק זו! בינונית, לא עמוקה מדיי, קלה להרמה והגשה, פשוטה אבל גם יפה. ה"כלה" המושלמת!

אז חשבתי שזו סיבה נהדרת לפוסט: כי גם מזמן לא היה פה מתכון, וגם הקערה נפלאה, ולגמרי דורשת סלט משפחתי של אמצע השבוע. אז הנה לכם מתכון לסלט הכי אופנתי אצלנו בעונה הנוכחית. יש בו אלמנטים חמים לימות החורף הקרים, יש בו גם חסה – כשרוצים להרגיש בריאים ושומרים על התזונה והוא גם קל ופשוט להכנה. בקיצור, מוש! זהו סלט אנטיפסטי, אם תרצו, ואני מוצאת שהוא מאד מאוזן כי יש בו ירקות, חלבון, מנת שומן ופחמימה (וכמובן שאפשר לשחק עם היחסים והמרכיבים, לוותר על הבטטה כפחמימה, להוסיף ירקות אחרים, לוותר על הגבינה כחלבון ולהוסיף או לגרוע שקדים, אגוזים ושות׳.)




וזה הולך ככה: מחממים תנור ל-150 מעלות

על מגש המותאם לתנור מסדרים: בצל חתוך לרבעים, פלפל אדום או צהוב חתוך לרצועות, פטריות חצויות, בטטה פרוסה לעיגולים, קישואים חתוכים לרצועות ו/או כל ירק אחר שאוהבים (חצילים, ארטישוק, דלורית, סלק וכו׳).



מזלפים מעל כל הירקות הפרוסים שמן זית, מלח וזעתר (שמוסיף המון טעם. אל תוותרו!!!) צולים בתנור כחצי שעה. אני אוהבת להוציא את כל הירקות מהתנור ולהכניס את הבטטה לעוד צלייה של כ-10 דקות לקבלת חתיכות אפויות וקראנצ׳יות יותר.




נותנים לירקות להתקרר מעט, ואז מוסיפים אותם מעל לקרעי החסה (החסה צריכה להיות שטופה כמובן, וקרועה לחתיכות. אני מעדיפה בסלט הזה חסה בטמפרטורת החדר ולא קרה מהמקרר).

מזלפים מעט חומץ בלסמי מעל לכל, מוסיפים לפי הטעם גבינת פטה / בולגרית מגוררת 5% ואפשר להוסיף גם שקדים / אגוזי מלך / תערובת ג׳עלה או כל תוספת אחרת שתשדרג ו… פשוט לטרוף.




הסלט הזה משמש לנו כאחלה סלט של אמצע השבוע בעיקר בימי החורף, כשמתחשק לאכול משהו קל, מזין ולא משמין, אבל שיחמם את הבטן וישביע.

ומהו ״הסלט של אמצע השבוע״ שלכם??? יש לכם מתכון מנצח לכל המשפחה? סלט שיתאים בדיוק לקערה הזו? מוזמנים לשתף במתכונים ואפילו להעלות פה תמונות של הסלטים השווים שלכם…


חורף חם וטעים לכם.


99 צפיות0 תגובות

Comments


hello-revival-2_NRQBcggnU-unsplash.jpg
%D7%9B%D7%AA%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D
מריחה-צבע-yurehz-דנה-דלתות.png
ellieelien-MpOw8c_wPio-unsplash.jpg
alyssa-strohmann-tnpr-hPOta0-unsplash.jp
bottom of page