top of page
חיפוש

וולנטיינ׳ס דיי: סיפור מהארכיון ומתכון

עודכן: 11 בדצמ׳ 2022


img_2007

לא ברור למה נזכרתי בסיפור הזה דווקא עכשיו.

אולי בגלל שולנטיינס דיי תמיד מתחבר לי עם ורדים אדומים.... או אולי דווקא בגלל שנתקלתי בעוגה המדהימה הזו.

בכל מקרה, פעם פעם, בגלגול הקודם שלי, כשעוד הייתי סטודנטית לתואר הראשון, הכרתי חמד של בחור. הוא היה מבוגר ממני בתשע שנים, אבל היה הכי מפנק שהכרתי. הוא היה לוקח למסעדות ולבתי קפה, תמיד מזמין, מתעקש תמיד לבוא לאסוף ולהחזיר, מבקש לקחת את הרכב שלי לתיקון במוסך כש״דפקו״ לי את הפגוש וברחו, והיה שולח לי סושי הביתה עם כל מיני שליחים שהיה נדמה שעשו לו טובות אישיות. ג׳נטלמן אמיתי. וזה אפילו לא היה וולנטיינ׳ס דיי או כל מאורע אחר. פשוט זו הייתה דרכו. וברגעים שהרגיש שדשדשתי - היה שולח לי הביתה זרים של ורדים אדומים ולצידם, עוגת לימון בחושה מהחלומות.

img_2008
img_2004

משכתי את הסיפור הזה קצת מעבר לרצוי, כנראה שמרוב אי נעימות על השתדלותו הכנה והכה נוגעת ללב. כי כל הפינוק הזה שהרעיף עליי היה מבלבל: מצד אחד זה היה מקסים ונהדר, אבל ברגע מסויים הרגיש לי חונק ומתאמץ מדיי. ודי. לא יכולתי לשאת את זה עוד. כי גם יותר מדיי – זה לא כייף.

אז כמו שאתם בוודאי מבינים, בסופו של דבר הקשר הזה הסתיים. הייתה לו ילדה בת 5, אם אתם ממש מתעקשים להבין. זה היה גדול עליי. גרוש + ילדה, כשכל כולי בעצמי ילדה. רק בת 21… אבל זו הייתה התנסות נחמדת. והבנה של מה אני רוצה ומה לא, מה מרתיע אותי ומה נחמד לי, מה חונק לי ומה מפנק אותי. אבל את עוגת הלימון ההיא – לא אשכח לעולם. היא הייתה רכה, נימוחה, חמצמצה במידה, עם טופינג לבן מתקתק ומשגע מעל.


img_2409

לאחרונה התגלגל לידיי מתכון לעוגת לימון ויוגורט בחושה ומהממת לא פחות, שהזכירה לי בחיוך ימים עברו. ביקשתי את רשותה של רחלי קרוט, בעלת הבלוג מעורר התיאבון והיפה למראה krutit (http://www.krutit.co.il/) להעלות לכאן את המתכון, והרי הוא לפניכם:

מצרכים ל-2 תבניות אינגליש קייק בינוניות או אחת גדולה: 400 גרם (2 מיכלים) יוגורט – כל אחוז שומן יעבוד אבל עדיף לא 0% 3 ביצים L 200 גרם (כוס) סוכר קליפה מגורדת מ-2 לימונים 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן 1 שקית אבקת אפייה 1/2 כוס שמן זית (כן!) – ואפשר גם רגיל אבל זית מושלם פה

לסירופ: חצי כוס מיץ לימונים (ואפשר גם קצת יותר) 4 כפות סוכר

לזיגוג: 5 כפות גדושות אבקת סוכר כפית יוגורט כפית מיץ לימון



אופן הכנה: מחממים תנור ל-170 מעלות. בקערה גדולה שמים יוגורט, ביצים, סוכר וגרידת לימון וטורפים היטב. מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים. מוסיפים את השמן בזילוף איטי וטורפים עד שנוצרת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה בתחתית, ואופים במשך 50-60 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. חשוב לבדוק אחרי 45 דקות אם העוגה מוכנה או לא, תלוי מאוד באיזה גודל תבנית האינגליש קייק שלכם. 10 דקות לפני שהעוגה מוכנה מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר קטן מיץ לימון וסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים אותה בכלללל הסירופ. לא לוותר על שום טיפה כי הסירופ הוא מה שהופך אותה ללימונית. מצננים לטמפרטורת החדר. זיגוג: מערבבים את כל מצרכים הזיגוג ומזלפים על העוגה (חשוב שהיא לא תהיה חמה אחרת הזיגוג ימס). מפזרים מעל גרידת לימון, חותכים לפרוסות וזוללים ליד התה.

img_2429

אז נכון. תגידו: מה ליום האהבה ולעוגת לימון חמוצה!?! הרי אהבה ושוקולד הולכים יותר טוב יחד. או אהבה וכל דבר מתוק אחר. אבל מבחינתי העוגה ההיא הייתה נתינה מתוקה, ועם זר פרחים זה בכלל היה מושלם. אז תבחרו להכין אותה לבן הזוג שלכן ליום האהבה, או בכל יום אחר. קנו לזוגתכן פרח או משהו מפנק אחר, צנוע, עם תשומת לב. ולא צריך להוציא הרבה כסף. ולא צריך להיות סופר מקוריים. כי ת׳כלס, מה שחשוב באמת זו הכוונה והמחשבה. והעובדה שזכרתם. והכי חשוב – אל תשכחו לכתוב כמה מילים שיזכירו לו / לה, שאתם אוהבים. כי העוגה נגמרת והפרחים נובלים אבל המילים והברכות – אלה הדברים שתמיד נשארים…


ואם תהיתם, אז לא. לא פגשתי באיש המפנק שנים. אינני יודעת מה עלה בגורלו. אני מקווה שהוא מצא את מקומו ושטוב לו. ואולי זו ההזדמנות לומר לו תודה – על כל הפינוקים והנתינה חסרת הפשרות. ומקווה שאחרת זכתה ליהנות לצידו מכל אלה…

וולנטיינ’ס דיי שמח לכולכם!

img_1928

85 צפיות0 תגובות

Kommentare


hello-revival-2_NRQBcggnU-unsplash.jpg
%D7%9B%D7%AA%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D
מריחה-צבע-yurehz-דנה-דלתות.png
ellieelien-MpOw8c_wPio-unsplash.jpg
alyssa-strohmann-tnpr-hPOta0-unsplash.jp
bottom of page