Bread Pudding - מתכון
אני אפילו לא זוכרת מתי אכלתי את זה או איך נדלקתי על הדבר הזה. אולי אפילו רק מתמונות ברשתות החברתיות… כי אני בכלל חסידה של לחם מטוגן. פרנץ׳ טוסט. הדבר האמיתי, בגרסתו המתוקה, עם פירות ומייפל וכל הטוב שמסביב.
לאחרונה, יצא לי לארח סדנאות, ימי הולדת וארוחות בוקר שוות, עם המנה הנפלאה הזו. למי שפחות מכירה - כמוני, מסתבר שברד פודינג הוא קינוח פופולרי מהמטבח הבריטי ונפוץ גם בארה״ב, צרפת ובלגיה.
לרוב, משתמשים להכנתו ב״לחם ישן״ (שאריות שנשארו) ומוסיפים לו ביצים, סוכר ושמנת / חלב ופירות יבשים.
הקינוח מושרה לילה שלם במרכיביו הרטובים ונאפה בתבנית לאחר שספג את כל נוזלי ההשריה.
ישנן גרסאות מודרניות, שכוללות הוספת חתיכות שוקולד בין ריבועי הלחם, פירות יבשים או טריים ואפילו שימוש בלחמים מושחתים כמו קרואסון, במקום הלחם (ניסיתי גם את זה וזה היה קטלני!!!)
אז לפני כשבועיים, החלטתי לפנק את החברה׳ שלי בברד פודינג בשבת בבוקר. הכנתי אותו ביום שישי בצהריים ובבוקר שלמחרת, כבר דחפתי אותו לתוך התנור החם. פיזרתי מעל המון אבקת סוכר וסימסתי לכולם לצאת מהחדרים, כי ארוחת הבוקר מוכנה!
סידור מושלם ומפנק ביותר לשבת בבוקר. כמובן שאחרי שהעליתי את התמונות האלה לאינסטגרם, הוצפתי בקשות מעוקבות אהובות שאפרסם את המתכון. כי כנראה יש משהו שובה לב ומעורר תאבון בבלאגן האסתטי הזה של הברד פודינג והנה הוא מובא אליכן כאן באהבה.
איך מכינים ברד פודינג?
פורסים חלה שלמה (זו יכולה להיות חלה משבוע שעבר) לריבועים קטנים ומניחים בתבנית מתאימה (עם עומק, וגובה, שיכולה להיכנס לתנור).
אפשרות:
להשרות כחצי שעה דובדבנים מיובשים / צימוקים במעט רום. לסנן את הנוזל ולהכניס אותם בין ריבועי החלה.
לא חובה, אבל בעיניי מוסיף ומשדרג טעמים.
בקערה מערבבים היטב:
6 ביצים
2 כוסות חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר
מעט תמצית וניל
שופכים את התערובת על ריבועי החלה ונותנים לכל העסק לשהות לילה במקרר ולהיספג בחלה.
למחרת, אופים את הברד פודינג ב-180 מעלות בתנור שחומם מראש, לכחצי שעה או עד שהחלק העליון זהוב ופריך, כמו טוסט.
החלק הפנימי צריך להיות מעט רך.
מפזרים מעל מלא אבקת סוכר וטורפים!!!
תוספות אפשריות להגשה:
פירות אדומים (או כל פרי אחר)
קצפת / אינסטנט פודינג וניל (והספר שבתמונה - המלצה חמה!!!)
Comments