top of page
חיפוש

עוף גוזל: 3 מתכוני עוף קלים ומזינים

"טיפים להתייעלות במטבח לאימהות עובדות שעדיין רוצות להזין את עצמן ואת הגוזלים באוכל בריא - יכול תמיד להועיל", כתבה לי אחת העוקבות המיוחדות והאהובות שלי. אז החלטתי להיענות לבקשה ולכתוב פוסט עם כל הבקשות המצטברות שלכן למתכונים (וכבר סיפרתי לכן כאן כמה קשה לי לכתוב מתכונים... זו פעולה - איך לומר בעדינות? מהפחות חביבות עליי). אז מכיוון שכל צהריים אותו סיפור וצריך לתקתק לרעבים החוזרים מביה"ס ארוחה מהירה ומזינה, ומכיוון שאין לי תמיד זמן במהלך השבוע להעמיד סירים או לבלות את כל הבוקר במטבח בהכנות לצהריים - מצאתי לעצמי שיטה: אחת לשבועיים-שלושה, אני קונה כ- 4 קילו של חזה עוף (זה הדבר היחיד שאוכלים אצלנו, בהסכמה רחבה. לא בקר וגם בקושי סוגים אחרים של בשר). ביום הקנייה אני חותכת את חזה העוף לרצועות / קוביות ומקפיאה בקופסאות קטנות.



ערב לפניי שאני רוצה להכין לילדים ארוחת צהריים עם עוף - אני מפשירה 2-3 קופסאות כאלה ולמחרת יש לי בסיס לארוחה חלומית: יום אחד פאהיטס, יום אחר אורז אינדונזי, עוד יום עוף בלימון, ויום נוסף עוף בפפריקה או בקשיו. עם תוספת אורז ליד ויש לכן אחלה ארוחה: טרייה, מזינה, טעימה ובעיקר - קלה.

אז הנה לכן שלושה מתכונים נהדרים ורגע קודם, כמה הערות חשובות:

*** כל המתכונים מתייחסים ל- 1-1.2 ק"ג של רצועות חזה עוף.

*** בכל המתכונים המופיעים מטה, אני מוסיפה 2/3 כפות קורנפלור לקוביות העוף לפני שאני מניחה אותן על המחבת.

זה הופך את העוף לקריספי מבחוץ ושומר עליו עסיסי מבפנים.

 

עוף בלימון

במעט שמן זית, מטגנים את העוף (המצופה קורנפלור) עד שהוא עשוי והופך שחום.

רק אז, מוסיפים מיץ מלימון וחצי סחוט, מעט שום כתוש, סילאן בנדיבות ומעט צ׳ילי מתוק.

מצפים היטב את העוף ברוטב שהתהווה בסיר וכשהוא מסמיך, אפשר לכבות את האש.

כדאי להגיש לצד (או מעל) אורז לבן ויש לכן מנה מושלמת.



הצעות הגשה:

אפשר לפזר מעל שברי בוטנים / קשיו קלוי, שומשום קלוי, או עירית קצוצה ולהתענג.

גם פרוסות אבוקדו ליד זה שידרוג.



 אורז אינדונזי

זה מתכון נהדר ל"הצלת אורז" שנשאר מאתמול.

יש לו כמה שלבים והכנות, אבל זה שווה כל ביס, אז אל ייאוש:


ראשית, פורסים בצל לבן לפרוסות ומצפים אותן ב- 2-3 קורנפלור.

מטגנים בשמן קנולה עד להשחמה.לאחר מכן, מוציאים את הבצל המטוגן ומניחים בצד.

 

את העוף (המצופה בקורנפלור) מטגנים גם כן במעט שמן זית, עד שהוא עשוי והופך שחום.

מוסיפים אליו את האורז המוכן מאתמול (אצלי זה לרוב אורז יסמין), ומערבבים היטב.

מתבלים:

מעט שום כתוש

חצי כפית כורכום

3-4 כפות סויה

3-4 רוטב צדפות


מערבבים הכל היטב, עד שהאורז הופך להיות חום-צהבהב, ומוסיפים את הבצל המטוגן לערבוב נוסף.

אפשרות משדרגת (שגוררת את השאלה הקבועה: "מה הקשר???" אבל אף פעם לא מתנגדים לה ותמיד זוללים בתאבון): מגישים עם ביצת עין מעל ומתענגים.





 ולבסוף, מתכון נפלא לעוף בטורטיה, הלא הוא פאהיטס / טאקו מקסיקני:

גם כאן יש כמה שלבים, שמתלכדים לכדי ביס מהחלומות, אז לא לכעוס.

 

נתחיל בעוף:

מטגנים אותו במחבת עם מעט שמן זית עד שהוא עשוי והופך שחום.

מוסיפים מיץ מלימון סחוט ו-3 כפות דבש.

מצפים היטב את העוף ברוטב שנוצר, עד שהוא מסמיך.


בזמן שהעוף מתבשל על הכיריים, פורסים אבוקדו לרצועות ומתבלים בלימון סחוט ובמלח.


חוצים עגבניות שרי לחצאים, ומתבלים במעט שמן זית ומלח.

 

אני תמיד דואגת שיהיה לי במקרר בצל סגול כבוש.

איך מחמיצים?

חוצים בצל סגול ל-2 חצאים ואז פורסים לטבעות.

שמים בקערה עמוקה ומתבלים בהרבה לימון סחוט, מלח, סוכר, שמן זית וחומץ.

כמה מכל דבר? קשה לי לומר…

אני עושה את זה ״לפי העין״ (או ״כמה שתופס״ - כמו שהייתה אומרת סבתי ז״ל) וזו אגב, אחת הסיבות שאני לא אוהבת לכתוב מתכונים. פירוש המעשים לכדי מילים וכמויות מדוייקות - הוא בעייתי לי… אבל תזרמו איתי.

מפעם לפעם תשפרו טעמים ותדעו לדייק את זה לטעמכם האישי.


את הטורטיות אני מחממת על מחבת (בלי שמן בכלל) - 2 דקות לכל צד.

 

מגישים טורטיות חמות, עוף עסיסי, אבוקדו, סלט עגבניות ובצל מוחמץ – כל דבר בצלחת נפרדת.

למי שלא מקפיד על כשרות, אפשר להוסיף גם שמנת חמוצה.

כל אחד מרכיב לעצמו את הטורטיה שלו, עם הביס האגדי לטעמו.

כייף גדול, יוצר אינטראקציה מעולה סביב השולחן ומאד מאד טעים!




ובזאת, מקווה שגיוונתי לכם קצת את ארוחות הצהריים.

אל תשכחו לצלם ולספר איך יצא.

תהנו!




Commentaires


hello-revival-2_NRQBcggnU-unsplash.jpg
%D7%9B%D7%AA%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D
מריחה-צבע-yurehz-דנה-דלתות.png
ellieelien-MpOw8c_wPio-unsplash.jpg
alyssa-strohmann-tnpr-hPOta0-unsplash.jp
bottom of page