מרק פופאי
הגשם הגיע ואיתו התשוקה למרק טוב, שיחמם את הבטן וינחם את הלב.
תמיד אומרים שמרק זה הכי קל להכנה: "זורקים" את כל הירקות לתוך הסיר, מוסיפים מים וטאדדדדה! יש מרק!
אבל בפועל, זו פיקציה: לא פעם צריך לקלף את הירקות, לקצוץ אותם, לבשל בשלבים, לפעמים להשרות את הקטניות לפניי, ולעיתים זמן הבישול על הגז, הוא ארוך ומייגע.
אז הנה, מצאתי לכם את המרק הפשוט באמת והטעים במיוחד: מרק תרד!
אצלנו במשפחה, יש את אלה שאוהבים מרקים עם חתיכות גסות, ואת אלו שאוהבים מרק מרוסק לגמרי, מעין מחית. את המרק הזה אפשר להגיש כך או כך, תלוי איך אוהבים אצלכם. בכנות אומר שמכל הילדים שלנו, דווקא אנדי (שנתיים ו-3 חודשים) אכל את המרק הזה בתאבון רב. כל מי שמעליו, סירב לטעום את "האצות האלה". ייתכן שאם הייתי מרסקת אותו עם מוט ריסוק, היה לזה אפקט יותר ידידותי וגם האחרים היו אוכלים... לתשומת ליבכם ולשיקולכם.
אז כמו שהבטחתי - חמש דקות הכנה, 3/4 שעה בישול (ועדיף להכין יום-יומיים קודם, כדי שהטעמים יתאחדו והמרק ישתבח) ויש לכן מרק מושלם ממש.
מה דרוש?
כ- 50 ג' חמאה או מעט שמן זית שקית תרד – סנפרוסט, 800 גרם (אם אתם אוהבים מרק עם "חתיכות גדולות" קנו "עלי תרד". ואם אתם אוהבים את המרק שלכן מרוסק, קנו "מדליוני תרד"). כמובן שאפשר להשתמש בתרד חי, אבל לי יש כמה עניינים חשובים לסדר בזמן שאתן שוטפות, מפרידות את העלים מהגבעול, מאדות וכו'. שום כתוש – לפי הטעם מלח, פלפל אגוז מוסקט – מעט 2 כפות גדושות של קמח תופח שמנת מתוקה לבישול 10% כוס וחצי חלב 1% 1 כף אבקת מרק בצל, מומסת בכוס מים רתוחים חצי כוס יין לבן גבינה בולגרית מפוררת
איך מכינים?
ממיסים חמאה או שמן זית בסיר גדול, ומאדים את השום הכתוש. מוסיפים את התרד ומערבבים. מוסיפים את הקמח ומערבבים עם התרד במהירות, כדי למנוע היווצרות גושים. מוסיפים חלב, אבקת מרק מומסת במים רותחים ותבלינים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את השמנת המתוקה ומביאים שוב לסף רתיחה. מוסיפים חצי כוס יין לבן, טועמים ומשפרים טעמים וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות, על אש נמוכה.
מגישים בקעריות יפות, ומפזרים מעל גבינה בולגרית מפוררת. בתאבון ובהנאה שלמה!
Comments