קציצות עוף ברוטב חמוץ-מתוק
אלה הקציצות הכי פופולריות ואהובות אצלנו בבית.
בכל פעם שהכנתי אותן והעליתי תמונה לסטורי, קיבלתי מלא בקשות לשלוח מתכון.
אבל החיים, אתן יודעות, לפעמים מפריעים קצת בכתיבת מתכונים והדברים שהם לא must, נדחקים הצידה עד שכחה גמורה. אז סליחה מכל מי שביקשה ולא נעניתי, אבל הנה החלטתי שאני עושה את זה מסודר (עד כמה שאפשר) ושולחת לכן את זה כמו שצריך.
״כמו שצריך״ זו הגדרה רחבה, ובמקרה הזה גם לא ממש מדויקת. במתכון הזה אין כמויות מדוייקות להכנת הרוטב, וצריך לטעום, ולשפר, ולנסות כדי להגיע לאיזונים הנכונים.
אז תהיו סבלניות ויצירתיות ותפעילו את בלוטות הטעם ואת ״יד המאמא״ שלכן, כדי להכין את סיר הקציצות הנהדר הזה וסליחה מראש אם המתכון הזה קצת מעצבן אתכן.
אז כאמור, אלו הקציצות האהובות על הילדים שלי וגם עלינו, המבוגרים. הן עשויות מחזה עוף טחון (אצלנו משום מה, אוכלים רק עוף! לא בקר ולא הודו ולא שום ורסיה אחרת…), ואם מגיעים לאיזון הנכון ברוטב - של חמוץ ומתוק, מתקבלת מנה מושלמת. מעבר לכך, לא נדרש כאן טיגון של הקציצות, שזה פלוס רציני עבורי – מתעבת הטיגונים הידועה.
בקציצות יש תמיד משהו מנחם כזה. ביתי, אוהב ומתמסר. אז בכל פעם שבא לי לעגן ולקרקע את תחושת הבית בקרב בני המשפחה, אני מכינה סיר ענק כזה של קציצות. זה הכי מתאים בחורף, עם אורז או קוסקוס ליד, אבל גם בסיום הקיץ – לקראת החזרה לבית הספר, אני אוהבת להכין את הסיר הזה. שיזכיר לילדים שנקודת המוצא וגם נקודת הסיום, היא תמיד הבית. אנחנו העוגן עבורם, אנחנו הבסיס. אנחנו הגב. וכשאנחנו חוזרים מחו"ל, תמיד יהיה פה סיר כזה שמתבשל ויכיל את כל הגעגועים הביתה, שהצטברו להם במהלך החופשה.
ובכן, voila - קבלו את המתכון הפשוט והטעים הזה (מותאם לקילו עוף טחון. אצלנו מכפילים): לרוטב: בצל גדול קצוץ מעט שמן זית דבש (להתחיל מחצי כוס, ייתכן ויידרש יותר) כוס ציר מרק עוף (אפשר גם כף אבקת מרק עוף מומסת במים רותחים) 2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות מיץ לימון (מ- 2 לימונים) צ'ילי מתוק שום כתוש מלח, פלפל
מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה ומפרישים חצי מהכמות המטוגנת, לקערית נפרדת - לצינון. לבצל שנותר בסיר מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואז את כל המרכיבים הנוספים: שום כתוש, דבש, ציר מרק עוף, לימון, צ'ילי מתוק, מלח ופלפל. כאן תצטרכו להפעיל את בלוטות הטעם שלכן כדי להגיע לאיזון חמוץ-מתוק, בטעם עמוק. צריך להיות זהירות עם כמויות הדבש והלימון, שנותנות את הקונטרסט הזה בטעמים, ובמקביל, להיות "עם יד על הדופק" כשמוסיפות את השום והמלח, הצ'ילי והפלפל. תהיו קשובות ויצירתיות, סומכת עליכן!
נותנים לרוטב להגיע לרתיחה ואז מורידים לאש בינונית.
ובינתיים, לתערובת הקציצות:
קילו עוף טחון בצל קצוץ מטוגן ומצונן (מה שהוצאנו מהסיר קודם) 6 כפות סולת / 6 כפות פירורי לחם מלח, פלפל 2 כפות קטשופ 2 ביצים
מערבבים הכל יחד, ומכינים קציצות עגולות (אם יש זמן, אפשר להכניס את התערובת למקרר להתייצבות, אבל לא חובה). מוסיפים את הקציצות לרוטב ונותנים לסיר להתבשל כחצי שעה על אש בינונית, ואז כחצי שעה נוספת על אש קטנה.
ניתן להקפיא בקופסא אטומה את החלק שטרם נזלל, ולהפשיר לשימוש נוסף. בהצלחה ובתיאבון! וחזרה טובה ומוצלחת לילדים שלנו בשנת הלימודים הקרובה ♥
留言