top of page
חיפוש

ט”ו בשבט הגיע, חג לעוגיות

עודכן: 10 בספט׳ 2020

אצלנו יש רון בלב אבל אין אֵת ביד – אלא מטרפה. אצלנו אין שותלים – אלא אופים קטנים. אצלנו פחות נלהבים מהגן והאילן – אלא יותר מהכנת עוגיות…. כי הכנת עוגיות היא בגדר ריפוי בעיסוק עבורנו, מה גם שהילדים נהנים לאכול בבוקר – לפני היציאה לבית הספר ולגן – את פרי מלאכתם.

אז בתחילת השבוע, כשלורי הצהירה שהיא משתעממת ומייקי כבר מיצה את תוכניות הטלוויזיה כולן, נזכרתי במתכון מעולה עם ניחוח ט״ו בשבטי מובהק. ומכיוון שאנחנו לא נוטעים ולא ממש אנשי טבע ״פר אקסלנס״, החלטתי שזה יהיה הכי קרוב לחגיגת ט”ו בשבט… המתכון המשובח הזה שייך למאיה מרום, שבנוסף להיותה כתבת מדור האוכל ב״זמנים מודרניים״, היא גם בלוגרית מצליחה (״בצק אלים״, מכירים!?!?). את המתכון שלה מצאתי ב״זמנים״ לפני שנים. עשיתי לו ״גזור ושמור״ ומדי שנה בט״ו בשבט, אני נזכרת בו בעדנה וניגשת ליישם.

עוגיות שיבולת שועל ופירות יבשים רשימת קניות: 200 גרם חמאה 1 כוס סוכר חום 2 כפות גדושות של דבש 2 ביצים כפית תמצית וניל חצי כפית מלח 1 כפית קינמון 1 כוס קמח תופח 3 כוסות שיבולת שועל כוס אחת של פירות יבשים קצוצים דק

אופן ההכנה: ממיסים במיקרו חמאה עד שהופכת להיות רכה. מוסיפים כוס סוכר חום ושתי כפות גדושות דבש ומערבבים היטב. מוסיפים 2 ביצים, תמצית וניל, מלח וקינמון וממשיכים לערבב טוב טוב (הערה: על הקינמון אפשר לוותר, למרות שבעיניי הוא מוסיף ארומה משגעת ועושה חשק להתחפר מתחת לשמיכה, עם חימום קל ותה ביד, אבל ממש לשיקולכם).

מערבבים עד שהתערובת אחידה. מחממים תנור ל- 180 מעלות. באמצעות 2 כפיות מניחים ערימות קטנות מהתערובת על גבי נייר אפייה. דואגים למרווחים בין העוגיות כדי שהן לא תתחברנה באפייה…



אז השקדייה אולי פורחת, והשמש פז זורחת, אבל אל מטבחנו הקט באה אורחת (נלי, אלא מה?), שהופיעה כדי לעשות בקרת איכות על העוגיות שאפו אחיה הגדולים. אחרי שטעמה והשתכנעה שהעבודה שנעשתה הייתה לעילא ולעילא, פצחה במחרוזת שירי ט”ו בשבט שלמדה בגן והנה לנו – חג מושלם. חג לאילנות, לאימהות, לעוגיות ו… להפגת שעמום.


ט”ו בשבט שמייח וטעים לכולכם!


10 צפיות0 תגובות

Comments


hello-revival-2_NRQBcggnU-unsplash.jpg
%D7%9B%D7%AA%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D
מריחה-צבע-yurehz-דנה-דלתות.png
ellieelien-MpOw8c_wPio-unsplash.jpg
alyssa-strohmann-tnpr-hPOta0-unsplash.jp
bottom of page