top of page
חיפוש

טאקו מקסיקני

עודכן: 10 בספט׳ 2020

היה הייתה מסעדה ושמה צ’ימיצ’נגה. זוכרים!?! איך לא! שם דבר! מסעדה מקסיקנית מופלאה עם אוכל מעלף ובמיוחד זכורה לי מנת הפאהיטס שלהם. טורטיה חמימה, שעליה הונחו בהרכבה אישית סלט גוואקמולי, בצל עשוי טעים, שמנת חמוצה (אם כשרים – לא חייבים), ועוף צלוי בטעם עדין. זה היה מעדן וחיכיתי לארוחות המשפחתיות במסעדה הזו בכיליון עיניים.

לאחרונה, נתקלתי בפיד האינסטגרם המגרה של שי-לי ליפא הנהדרת בתמונה שהזכירה לי נשכחות. לשמחתי, תחת אותה תמונה צורף המתכון ואני מייד ניגשתי למלאכה – לשחזר טעמים נוסטלגיים. והתוצאה – מדהימה!!! אפילו הילדים אהבו את הקונספט של ״לשים דברים בלאפה ולקפל״, וגם מי שלא אוהב את כל התוספות, יכול לוותר על חלקן ולאכול רק את מה שזורם לו טוב.

אז סלחו לי אם אני לא משתמשת בדיוק במינוחים המקסיקנים של סנטה-פה. ובכל זאת, הכוונה כאן טובה והטעמים הם העיקר.

אז להלן המתכון – וכל זכויותיו שמורות לשי-לי ליפא:

מכינים סלט מעגבניות שרי עם עירית לפי הטעם. אני מתבלת בשמן זית ומלח ממש לפני ההגשה.

בכלי נוסף, מועכים במזלג אבוקדו, מוסיפים לו מיץ לימון ומלח (אני אוהבת להוסיף מעט שמן שומשום. יש שישמחו להוסיף כוסברה. אצלנו זה לא!).

פורסים בצל סגול לטבעות דקות ומוסיפים לו קצת שמן זית, מיץ לימון, חומץ, מעט סוכר ומלח ומניחים לו כשעה להיכבש. כך הוא מאבד מהחריפות שלו וטעמו גן-עדן!

על מחבת פסים צולים חזה עוף עם קצת שמן זית, מיץ לימון ודבש.

ניתן להוסיף שמנת חמוצה לכל החגיגה. לא חייבים, אבל השדרוג הוא ענק!


בהצלחה ובתאבון!


8 צפיות0 תגובות

Comments


hello-revival-2_NRQBcggnU-unsplash.jpg
%D7%9B%D7%AA%D7%9D-%D7%A6%D7%91%D7%A2-%D
מריחה-צבע-yurehz-דנה-דלתות.png
ellieelien-MpOw8c_wPio-unsplash.jpg
alyssa-strohmann-tnpr-hPOta0-unsplash.jp
bottom of page