סינמון רולס
עודכן: 10 בספט׳ 2020
כבר כתבתי כאן בעבר שאני חסידה של כל בצקי השמרים למיניהם, ובעיקר אלה המלאים בקינמון. אין על הסינבון האגדי בניו יורק, שמרגע שנפלטים מהסבוואי ריח הקינמון העז רודף אותך וקשה להישאר אדישים כלפיו. עם תה רותח ליד ושבלול קינמון כזה עם טופינג לבן ומבריק – והרי לכם החורף בהתגלמותו. וכל זה נאכל מתחת לשמיכה חמה ומפנקת, כפי שמר פינטרסט תמיד דואג להראות לנו, כמו גם עוד תמונות לא ריאליות שנתקלים בהן ברחבי הרשת… 🙂 איך שלא יהיה, מתחת לשמיכה יפה או סתם כך, בטרנינג מהוה, בלי איפור ובשיער לא מסודר – הדבר הזה לעד יהיה הפייבוריט שלי!!!
אז החלטתי להכין כזה בבית, וביום שבאו חברים להתארח החלטתי להתפיח בצק, לרדד, למרוח, לגלגל, לחתוך, להבריש ולהכניס לתנור כשהאורחים דפקו בדלת. הריח הנפלא שהתפשט בבית היה מדהים ועורר שאלות ומייקי שלי היה מבסוט ונרגש, שכן זה אחד הדברים האהובים עליו ביותר. ילד של אמא שכמותו!
ויתרתי על הטופינג הלבן מאחר ונוכחתי (די ברגע האחרון) שאין לי מספיק אבקת סוכר בבית, אבל בהחלט אתארגן להוסיף אותו בפעם הבאה. ומאחר וכתבתי שתהיה ״פעם באה״ אפשר בהחלט להקיש שאחזור על הניסיון המוצלח הזה שוב, אשדרג ואעמול עליו – כי היה ממש שווה!
אז הנה המתכון, שלקוח מ״ששת״ מאפים הנהדר (עם כמה שינויים מצידי). אני הכפלתי כמויות, גם כי היו אורחים, וגם כי אם כבר עושים – אז כבר לעשות בגדול! את מה שנשאר הקפאתי ומדי יום אני מוציאה אחד לקופסה קטנה ומשגרת עם מייקי לבית הספר. אתם יכולים לדמיין לעצמכם כמה הוא אוהב אותי (יותר מתמיד) בימים אלה… 🙂
חומרים ל- 10 קינמונים:
לבצק: חצי ק”ג קמח חצי שקית שימרית (אני אוהבת להשתמש בקמח שמרים של אוסם, שכבר מעורבב עם שמרים בתוכו) 75 גר’ חמאה 3/4 כוס חלב קר 6 כפות סוכר 2 ביצים חצי כפית מלח
למלית: 1 כוס דחוסה של סוכר חום 1 כף קינמון 80 גר’ חמאה רכה
לזיגוג: ביצה טרופה עם כף חלב
אופן ההכנה: בקערה מערבבים את הקמח והשמרים. ממיסים חמאה במיקרו ומערבבים אותה עם חלב קר עד לקבל תערובת פושרת. מוסיפים לקמח את תערובת החמאה יחד עם סוכר וביצים ולשים עד לקבל בצק אחיד (אפשר גם במיקסר). מכסים את הבצק עם מגבת לחה ומתפיחים בטמפ’ החדר כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בינתיים, מכינים את המלית: מערבבים סוכר חום עם קינמון. החמאה נשמרת בנפרד, בטמפ’ החדר.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים למלבן בעובי כחצי ס”מ. מורחים את הבצק בחמאה רכה ומפזרים עליה את תערובת הסוכר והקינמון. מגלגלים לרולדה הדוקה. פורסים לכ- 10 פרוסות בעובי של 4 ס”מ כל אחת. משכיבים את הפרוסות באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה (כך שהצד החתוך פונה מעלה).
מחממים תנור ל- 190 מעלות.
מברישים את השבלולים בעדינות בתערובת הביצה ואופים כ- 20-25 דקות עד שהמאפים תפוחים, זהובים וריחניים (חשוב מאד מאד: להיזהר מאפיית יתר!!! אחרת זה מתייבש ולא טעים).
מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים חמים או בטמפ’ החדר.
זיגוג וניל: מערבבים 2 שקיות אבקת סוכר (200 גר’) עם 2 כפות חמאה מומסת, כפית תמצית וניל ו-3-4 כפות שמנת מתוקה או חלב, שמוסיפים בהדרגה, עד שמתקבלת תערובת אחידה, כמו ממרח. מורחים את התערובת של הסינרולס החמים כשהם יוצאים מהתנור או מזלפים פסים בעזרת כפית.
בהצלחה ובתאבון 😊
Comments