עוגיות חמאה של פעם
עודכן: 10 בספט׳ 2020
רצינו לעשות משהו מיוחד, שישמח אותה. רצינו להכין משהו – פרי עמלנו. רצינו לעשות משהו שייזכר עד העשור הבא לפחות.
אז הצעתי לה שנכין עוגיות. אבל לא סתם עוגיות, אלא עוגיות חמאה. נימוחות כאלה, מנחמות. שהולכות טוב עם תה או כחטיף שהם יכולים לנשנש בבוקר או בין הארוחות…
ויצא מקסים!!! וגם נעים בפה! והבטנו אחת על השנייה ונמלאנו סיפוק. אחחח… דמיינו איך ייראה החיוך שלה כשנגיש לה את העוגיות האלה ארוזות בצלופן, עם כמה סוכריות גומי, ככה בשביל הצבע והשמחה…
ואז אמא-סבתא דורית באה לבקר, בתזמון לא הכי שבעולם, והביטה במגשים האלה, המלאים ואמרה: “וואו! איזה יופי! למה זה?” “סתם,” ענינו יחד, בנונשלאנט. “יפה! כל הכבוד! ולמה האותיות האלה? אההה, לא, זה בעצם מספרים…”, ציינה תוך אבחנה דקה. “נכון”, התחמקתי. “אההה, זה ליומולדת 6 של מייקי?” “כן, בדיוק! בדיוק ככה!” הסכמתי וחשתי מיד איזו הקלה.
כי לפעמים זה מזל שבגיל 60 לא רואים הכי טוב בלי משקפיים… 🙂
אז מזל טוב גדול, אמא! ולעוד 60 טובות ומאושרות!!!!
המתכון לקוח מתוך הספר המוצלח “ששת – מתוקים” של קרין גורן, עם שינויים מינוריים שלנו. החומרים הם ל- 30 עד 60 עוגיות, תלוי בגודלם של החותכנים.
רשימת קניות: 2 כוסות + 2 כפות קמח מעט מלח שקית אבקת סוכר 200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 2 חלמונים 1 כפית תמצית וניל 2 כפות שמנת מתוקה קליפה מגוררת מלימון אחד (אפשר לוותר אם רוצים לפזר מעל קינמון) לקישוט: אבקת סוכר + קינמון (אפשר רק אבקת סוכר או רק קינמון וגם אפשר בלי כלום מעל…)
אופן ההכנה: מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה במג’ימיקס עד שמתקבל בצק פירורי. מוסיפים חלמונים, תמצית וניל, שמנת מתוקה וקליפת לימון ומעבדים עד לקבלת כדור בצק. משטחים את כדר הבצק לפיתה ועוטפים בניילון נצמד. נותנים לו לנוח במקרר כשעתיים. מחממים תנור ל- 180 מעלות. מרדדים את הבצק על משטח מקומח או ישירות על נייר אפייה וקורצים צורות עם החותכנים. מניחים את העוגיות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, כשיש רווח ביניהן ואופים כרבע שעה – 20 דק’ עד שהעוגיות מזהיבות. לאחר שהצטננו אפשר לפזר אבקת סוכר מעורבת עם קינמון (ואפשר גם בלעדיו או רק איתו. לטעמכם!)
Comments