קטיף מנגו
עודכן: 10 בספט׳ 2020
מכיוון שמנגו הוא אחד הפירות האהובים והמועדפים על לורי, ומכיוון שהעונה הנוכחית ידועה כ-״ה-עונה״ של המנגו, קטיף מנגו היה נשמע לי מגניב לחלוטין. רונה וסער המליצו ואנחנו סמכנו ושמחנו ורק חיכינו ליום המתאים, השפוי מבחינת טמפרטורות ואובך כדי שנוכל לגשת לשם ולממש לילדה את התאווה. אז כשחלפו ימי האובך הצהבהבים ונותר רק החום עם הלחות האיומה, החלטנו שזה הזמן המתאים להתנפל על המשימה וללכת לקטוף.
יש משהו מקסים בקטיף באשר הוא: לטייל בשדות, בפרדסים או במטעים, הלמידה על…, פעולת הקטיף עצמה, האקטיביות, היציאה משם עם שלל (פרחים, פירות או ירקות), הגאווה העצמית של הילדים, הכנת מטעמים ממה שקטפנו או הכנת זרים שמקשטים כל פינה בבית… לאורך השנים תמיד הזדמן לנו להגיע לקטיף בימות החורף או האביב: קטיף תפוזים או פרי הדר אחר בפרדס – תמיד בחורף. תותים גם כן. קטיף של נוריות וכלניות לקראת סוף החורף, תחילת האביב… והפעם, נתקלנו בקטיף שמתחיל בסוף אוגוסט – תחילת ספטמבר ונמשך בערך עד סוכות. בואו נגיד שאידיאלי (מבחינת מזג האוויר) – זה לא בדיוק… ובכל זאת הלכנו. רצינו לגוון לילדים, לתת להם חוויה, לשבור שגרה, כך שבמהלך חופשת ראש השנה נסענו למושב רמות השבים. מעבר לעובדה הנוחה למדיי שהמושב נמצא ממש מעבר לפינה, 10 דקות מהבית (הילדים שלנו עפו על זה! ״שיואו, איזה קצר זה היה!!!״ :-))
הגענו למשק חקלאי עם אווירה של פעם. חקלאים נחמדים, מסבירי פנים, קיבלו אותנו. הסבירו בקצרה ולא בצורה מעיקה על המנגו והקטיף, הזהירו מראש מפני אלרגיה שעלולה להתעורר בתגובה לשרף שיוצא מהמנגו והבטיחו ש״פניסטיל״ יוכל לפתור את העניין. הכניסה חופשית, והתשלום נעשה פר קילו, עבור מה שנקטף בלבד (6 ש״ח לק״ג). ציידו אותנו במכשור מסייע, שעוזר לקטוף את המנגו מצמרות העצים ולנתק אותו מהענפים ו… יצאנו לדרך.
כדאי להביא מהבית שקית בד כדי להכניס אליה את השלל וגם סכין מטבח, כדי שאפשר יהיה לאכול מהמנגו הבשלים שבשטח (לרוב הם אלה שנופלים על הארץ ומבשילים בינתיים וחלקם הם על גבול ה-״דלעת״ כבר… לא תמיד אכילים וטעימים).
אני ״בניתי״ על מנגו בשלים שישמשו אותי לסלט פירות אותו התחייבתי להביא לארוחת חג באותו ערב, אבל לצערי – הבשלים שמצאנו היו כבר רכים מדיי וכשהגענו לשקילה, הם הוצאו אחר כבוד מהשק ונאמר לנו בהגינות וביושרה רבה, שלא כדאי לקחת אותם… כך שסלט הפירות באותו ערב היה נטול מנגו!
יחד עם זאת, חזרנו הביתה עם שלל רב שיבשיל לאיטו תוך כמה ימים ואז נוכל ליהנות ממנו, קר וצונן, מוצק, טעים וחתוך לקוביות.
בסך הכל, הייתה לנו חוויה נהדרת שיכלה להיות אדירה במזג אוויר נוח יותר. אז חכו למזג המושלם, צאו ותהנו!
משה שרת 44, רמות השבים (ליד הוד השרון)
טלפון לבירורים: 050-7583315
Comments